PDF Udskriv Email

Ventilationsanlæg

Står man overfor indkøb af nyt ventilationsanlæg er det vigtigt at vælge netop den type anlæg, der egner sig til jeres arbejdsplads og den aktivitet der foregår i arbejdsrummene.

Aktiv ventilation

Ventilationsanlæg skal være projekteret og udført så indeklimaet er bedst muligt samtidig med at energiforbruget skal være mindst muligt. For at få det bedste udbytte af ventilationsanlægget handler det om at få en integreret varme- og ventilationsløsning med varmegenvinding, der genbruger varmen fra huset og derved mindsker energiforbruget, samt aktiv ventilation, som renser, affugter og tempererer luften indenfor. Således er der også tænkt på sundheden hvis bygningen ligger i et område hvor der forekommer sundhedsskadelige partikler i luften.

Elforbruget

Elforbruget til ventilatorerne skal være så lavt som muligt. Dette fordres ved at trykfald over alle luftkanaler, aggregater og komponenter der indgår i anlægget er så lavt som muligt. Energiforbruget sænkes yderligere ved brug af "sparventilatorer" der har et meget lavt energiforbrug.

I almindelige boligventilationsanlæg vil elforbruget typisk være 30-40 øre i timen ved en kW-timepris på 2 kr. Frisk luft og et godt indeklima er derfor en billig løsning for at få det godt.

 

Godt indeklima

Frisk luft med en god luftkvalitet er godt for både helbred og produktivitet.

>> Læs mere her

Bedre boligventilation

Du og din familie fortjener et godt indeklima. Frisk luft er godt for din sundhed og dit humør!

>> Klik her og læs mere