PDF Udskriv Email

Pressemeddelelser 2015

Her findes seneste pressemeddelelser - brug dem i din argumentation for et godt indeklima.


November 2015: Parlock tager LeanVent under sine vinger

Energiforbruget i bygninger bliver i fremtiden fortsat mindre, og dette stiller derfor krav til hvordan f.eks. et ventilationssystem er opbygget. For at opfylde de lavere energikrav bliver de eksterne tryk i kanalsystemerne stadigt mindre og mindre....

Læs pressemeddelelsen her.


Oktober 2015: Johnny Øland stopper i Øland A/S

Ventilationsvirksomheden Øland får ny direktør. Johnny Øland, som har stået i spidsen for virksomheden i 22 år, overlader direktørstolen til salgsdirektør Carsten Madsen. Han skal fortsætte den succesfulde kurs i virksomheden, som siden 2008 har været en del af Saint-Gobain Distribution Denmark.

Johnny Øland siger den 31. oktober farvel til sit livsværk Øland Ventilation. Efter 22 år i spidsen for Øland overlader Johnny direktørposten til sin mangeårige kollega Carsten Madsen. Carsten Madsen får titel af kommerciel direktør og indtræder samtidig i ledergruppen i Saint-Gobain Distribution Denmark.

Carsten Madsen kom til Øland i 1994 og har som salgsdirektør kørt et meget tæt parløb med Johnny Øland gennem årene. Det er derfor en yderst erfaren leder med stor indsigt i branchen, der overtager ledelsen af den succesfulde virksomhed. Øland har siden opstarten i 1981 haft fremgang hvert eneste år og er i dag en stor professionel spiller på ventilationsmarkedet med et stærkt fokus på kundeviden og kompetencer.

Johnny Øland kom ind i Øland i 1987. Han overtog ledelsen af virksomheden fra sin far i 1993 og har ført den frem til den nuværende markedsposition.

- Da jeg i 2008 solgte Øland Ventilation til Saint-Gobain Distribution Denmark (SGDD), var det ikke planen at blive som direktør i otte år mere. Men det har været sjovt, og nu er tiden altså inde til noget andet. Det er ikke spor vemodigt. Jeg har nydt alle arbejdsdage med rigtig mange gode kollegaer, konkurrenter og kunder. Øland har en helt speciel ånd, som vil bære virksomheden positivt videre i mange år. Den er i de bedste hænder med alle ”Ølænderne” og Carsten ved roret, siger Johnny Øland.

Hos den øverste ledelse i SGDD ønskes Johnny Øland held og lykke.

- Johnny Øland har haft meget stor betydning for Ølands succes. Han har ikke blot præsteret vækst og rekordregnskaber selv i kriseårene, men også opbygget en stærk kultur med meget engagerede og kreative medarbejdere. Samtidig har han givet SGDD mange spændende muligheder, fx med udvidelsen af ventilationsforretningen til også at have et forretningsben med teknisk isolering. Jeg ønsker Johnny held og lykke i fremtiden på vegne af hele SGDD. Vi vil nu arbejde videre med Carsten Madsen, der er den helt rette til at føre virksomheden videre.  Carsten Madsen står blandt andet bag den banebrydende kundeservice, som Øland er kendt for i hele byggeriet, siger Jesper Faurholdt, administrerende direktør i SGDD.

Yderligere oplysninger
Presserådgiver Hanne Hyldborg, 29 69 42 10
Presserådgiver Mads Byder, 20 62 77 27

Om Saint-Gobain Distribution Denmark
Saint-Gobain Distribution Denmark (SGDD) er repræsenteret på 80 forskellige lokaliteter med forretninger og salgsenheder indenfor Brødrene Dahl, Optimera, Heradan, Øland og Zupply. Virksomheden har ca. 1.200 medarbejdere og en årlig omsætning på ca. 4,1 milliarder kr. SGDDs mission er at bidrage med bæredygtige kvalitetsmaterialer med høj faglighed til den professionelle byggebranche.

Om Øland A/S
Øland er Danmarks førende leverandør af ventilations- og isoleringsprodukter. Virksomheden har vind i sejlene og har lige siden opstarten som enkeltmandsvirksomhed i 1980 haft fremgang hvert eneste år. I dag er Øland en stor professionel spiller på markedet med 110 medarbejdere og et stærkt fokus på kundeviden og kompetencer. Øland indgår sammen med VVS-grossisten Brødrene Dahl, byggemarkedskæden Optimera og rørvirksomheden Heradan i Saint-Gobain koncernen, der er en af Europas største industrikoncerner inden for produktion og distribution af byggematerialer, glas og andre specialprodukter.

Der er flere oplysninger om Øland på www.oeland.dk.


Juni 2015: Aalborg bliver HVAC-stedet i maj 2016

Næste år mødes hele den internationale HVAC-branche den 22.-25. maj i Aalborg. Det er en unik mulighed for at komme på fuld omgangshøjde med den seneste forskning og udvikling på HVAC-området og for at se og høre om de nyeste produkter på markedet.

Læs pressemeddelelsen her.


Juni 2015: Alex Rasmussen ny præsident for den europæiske indeklima-branche

Danskeren er i spidsen for paraplyorganisationen for flere end 1000 producenter i  Eurovent Assiciation de næste to år. Her skal han blandt andet kæmpe for europæiske standarder i Kina.

Læs pressemeddelelsen her.


Juni 2015: Alex Rasmussen, Dansk Ventilation, blev ny præsident for Eurovent.

På Eurovent’s årsmøde i Stockholm 28-29 maj blev Systemairs tidligere direktør, Alex Rasmussen, valgt til ny præsident for Eurovent Association, der er paraplyorganisation for den europæiske HVAC-branche.

Dansk Ventilation’s søsterorganisation, Svensk Ventilation, var vært for årsmødet.

Alex har nu to præsident-titler: President for Eurovent og Senior Vice President i Systemair.

Læs pressemeddelelsen her.


Maj 2015: Succes for indeklimaet

Rådet for Sundt Indeklima (RfSI) afholdt tirsdag 17. marts for anden gang sin årlige konference på Hindsgavl Slot.

Der var 84 tilmeldinger fra hele Indeklimaets Værdikæde: Bygherrer, rådgivere, entreprenører og producenter - en markant fremgang fra sidste år.

Rådet for Sundt Indeklima er blevet et begreb for de professionelle beslutningstagere. Årets emner drejede sig om partikler, skoler, renovering, brugeradfærd og boligøkonomi - alt set ud fra en indeklimavinkel - se indlæggene på RfSI's hjemmeside.

Læs artiklen her.


Maj 2015: Årsmøde i Dansk Ventilation

Dansk Ventilation's 11. årsmøde 26. marts i Middelfart havde rekorddeltagelse - og fem nye medlemmer blev budt velkommen i brancheforeningen.

Medlemsmødet om "Nudging", bruger praksis og BR15 gav stof til eftertanke og en livlig debat - som fortsatte ved Generalforsamlingen, hvor årsberetningen rummede nye tiltag til øget markedsføring af Dansk Ventilation. Der blev ændringer i bestyrelsen, da flere markante medlemmer afgik fra bestyrelsen på grund af pensionering.

Læs artiklen her.


April 2015: Uddannelsen sigter mod det første job for vores studerende …

På denne side har vi ofte peget på, at branchens gode produkter for ofte bliver installeret og brugt forkert. Derfor er det vigtigt, at uddannelserne inden for indeklimabranchen også sigter mod forholdene i praksis, så projekter og montage opfylder kravet til brugervenlighed og kvalitet. På DTU Diplom, Center for Diplomingeniøruddannelse, er direktør Lars D. Christoffersen godt i gang med at opbygge ingeniøruddannelser, der er praksis- og innovationsorienterede og sigter mod det første job.

Læs pressemeddelelsen her.


Marts 2015: Dansk Ventilation: Medlemsmøde og Generalforsamling 26. marts 2015

Digitalisering, bæredygtighed, totaløkonomi og livstidsomkostninger har det sidste år været bærende temaer ved medlemsmøderne i Dansk Ventilation. Ved medlemsmødet 26. marts på Byggecentrum tager vi hul på måske det vigtigste emne af dem alle: Brugerne og deres adfærd – hvordan lever brugerne med vores produkter? Hvordan kan vi bidrage mere til, at brugerne får mere ud af vores leverancer? Kan det nye begreb ”Nudging” hjælpe os? Endeligt hører vi noget om det nye BR 15 og om en ny, digital platform for byggebranchen – emner, som vi ofte har berørt på vores møder om Indeklimaets Værdikæde.

Læs pressemeddelelsen her.


Februar 2015: Peter Hermansen 70 – fejret hos Exodraft A/S

Torsdag den 19. februar var der fest hos Exodraft A/S i Tietgenbyen ved Odense. Anledningen var, at bestyrelsesformanden, direktør Peter Hermansen, fyldte 70 år – og at firmaet har udvidet sine produktions- og lagerområder med 1500 kvm, så man nu totalt råder over 4200 kvm.

Læs pressemeddelelsen her.


Januar 2015: Rådet for Sundt Indeklima advarer mod kortsigtede energiløsninger

Rådet for Sundt Indeklima påpeger, at der mangler viden og interesse for et sundere indeklima, når der renoveres og bygges nyt ude i kommunerne

Læs pressemeddelelsen her.


Januar 2015: Bæredygtig praksis - vi har meget at lære!

Det er ofte svært for branchefolk at forstå, at energiforbruget i vores boliger ikke falder mere end det gør, når vi har energirenoveret og automatiseret og lavet brugsanvisninger og kurser – hvorfor kan brugerne dog ikke opføre sig ligesom vores avancerede beregninger har forudsagt. Er de stædige, dumme eller hvad? – Eller er det os fagfolk, der endnu ikke har forstået at få vores udmærkede produkter indarbejdet, så almindelige mennesker kan forstå og bruge dem? Måske har en nyudnævnt professor på SBI, ph. d. Kirsten Gram-Hanssen, nogle metoder, som vi vil have godt af at lære?

Læs pressemeddelelsen her.


Januar 2015: Vagtskifte i Systemair A/S

Alex Rasmussen, administrerende direktør i Systemair A/S, giver fanen videre til produktionsdirektør, ingeniør Henrik Villadsen, som i tyve år har været produktionschef, senere produktionsdirektør i firmaet.

Læs pressemeddelelsen her.

 

Godt indeklima

Frisk luft med en god luftkvalitet er godt for både helbred og produktivitet.

>> Læs mere her