PDF Udskriv Email

HVAC artikler 2017


HVAC 10.17 - Ny realitet, nyt logo og ny fremtid for ventilationsbranchen – første medlemsmøde afholdt

Den 31. august afholdtes første medlemsmøde i VELTEK Ventilation, Sektionen for godt indeklima. Ventilationsbranchens nye lokaliteter og logo blev præsenteret og direktør Per Rømer Kofod ønskede medlemmerne velkommen: ”I dag er en dag, vi har set frem til i flere år” – og betonede, at ventilationen stadig har sin selvstændighed og samme ledelse som før. Christen Galsgaard bebuder, at han går på pension fra 1. januar 2018 – ny leder søges.

Læs artiklen her.


HVAC 09.17 - Vi har ønsket det længe – og nu håber vi, det virker …

Fra d. 1. juli 2017 er der krav om, at bl.a. ventilationsanlæg skal funktionsafprøves og dokumenteres til kommunen, inden en bygning kan tages i brug. Det har altid været et stort ønske fra Dansk Ventilation – og nu er første del af ønsket imødekommet - nu håber vi på anden del, nemlig at Bygningsreglementets krav i praksis opfyldes i fremtiden.

Læs artiklen her.


HVAC 08.17 - Ventilation – en biting?

Nu er det praktiske arbejde med fusionen med Veltek gået i gang – og alle venter spændt på fremtiden i den ”nye” organisation. Det er vigtigt for Dansk Ventilation at fastholde fokus på den opgave, som vi hidtil har haft – og forstærke den i samarbejdet med el- og VVS-folkene i Veltek.

Læs artiklen her.


HVAC 07.17 - Fusionen med Veltek – 100 % tilslutning

Fredag 19. maj afholdt Veltek årsmøde på den fynske herregård Holckenhavn. Emner var: Digitalisering og Krisestyring, fx i forbindelse med ”shitstorme” på de sociale netværk. Generalforsamlingen vedtog enstemmigt at fusionere med Dansk Ventilation.

Nu forestår det praktiske arbejde med realiseringen af fusionen.

Læs artiklen her.


HVAC 06.17 - Der er lys forude … håber vi

Regeringens energikommision kom d.24. april med sin rapport til energiministeren, Lars Christian Lilleholt. Et hovedbudskab er, at et 100 % vedvarende energisystem i 2050 kræver et langt mere integreret og markedsbaseret energisystem end vi har i dag. Og måske sker der også noget med energirammen, hvor elforbrug straffes med en faktor 2,5?

Læs artiklen her.


HVAC 05.17 - Enstemmig opbakning om fusion med Veltek

Torsdag 30 marts holdt Dansk Ventilation medlemsmøde og generalforsamling.Vigtigste beslutning var enstemmighed om at arbejde videre mod en fusion med Veltek, Danmarks største tekniske brancheorganisation. På Veltek’s generalforsamling d. 19. maj tages fusionen op til beslutning - og det forventes, at fusionen herefter er en realitet.

Læs artiklen her.


HVAC 04.17 - Adaptiv regulering med indbygget spåkone.

For knap 60 år siden lavede undertegnede et eksamensprojekt om ”Forudsigelsesnetværk” – dvs. netværk, der ”forudså” omverdenen og sørgede for, at ”systemet” regulerede hensigtsmæssigt og roligt. Med IOT, ”Internet Of Things” har vi nu midlerne til at virkeliggøre et indeklima, der automatisk, ”adaptivt”, indretter sig efter brugernes aktuelle situation.

Læs artiklen her.


HVAC 03.17 - GENERALFORSAMLING 30. marts.

På medlemsmødet d. 26. januar, der havde omkring 50 deltagere, redegjorde formanden, Puk Spencer, og bestyrelsesmedlem Per Højbjerre for bestyrelsens forslag til en fremtidig strategi for Dansk Ventilation, der indebærer en fusion med VELTEK - Danmarks største tekniske brancheorganisation. Der skal stemmes om fusionen på generalforsamlingen.

Læs artiklen her.


HVAC 02.17 - GENERALFORSAMLING 30.marts – om fremtiden

På medlemsmødet den 26. januar redegjorde formanden for Dansk Ventilation, Puk Spencer, og bestyrelsesmedlem Per Højbjerre for bestyrelsens forslag til en fremtidig strategi for Brancheforeningen.

Forslaget handler væsentligst om et samarbejde i en fusion med VELTEK – Danmarks største tekniske brancheorganisation, som repræsenterer cirka 90 virksomheder med en samlet omsætning på over 25 milliarder kroner.

Læs artiklen her.


HVAC 01.17 - Er vi klar til fremtiden? - hvad mener veteranerne?

Overalt læser vi om den digitale fremtid. På medlemsmødet den 26. januar sættes fokus på ventilationsbranchen. Vi spørger nogle veteraner i Dansk Ventilation om deres mening.

Læs artiklen her.


 

Godt indeklima

Frisk luft med en god luftkvalitet er godt for både helbred og produktivitet.

>> Læs mere her