PDF Udskriv Email

HVAC artikler 2014

December 2014: Torben Sigsgaard, professor: "Fra Risk til Frisk"

Professor Torben Sigsgaard, Institut for Folkesundhed - Miljø, Arbejde og Sundhed, Aarhus Univesitet har markeret sig meget stærkt i det sidste årti inden for indkelima,  luftforurening og luftvejslidelser. Som blandt andet formand for "CISBO, Center for Indeklima og Sundhed i boliger" og for "Rådet for Sundt Indeklima" står Torben i spidsen for en række vigtige forskningsopgaver inden for indeklima i disse år - i samarbejde med andre universiteter og videncentre.

Artiklen resumerer en samtale med Torben og mig d. 12 september 2014

Læs artiklen her.


December 2014: Favrskov kommune - fokus på indeklima og energi

Favrskov Kommune med knap 50.000 indbyggere er en kommune i fremgang, en bosætterkommune nær ved Aarhus med et aktivt erhvervsliv.

Det er en del af kommunens vision at være en aktiv bosætnings- og erhvervskommune og ikke mindst en grøn kommune med ambitioner for klima og miljø.

Ved mit besøg primo september 2014 i kommunen traf jeg et par meget motiverede medarbejdere fra "Ejendomcentret", som jeg talte med om kommunens energi- og miljøaktiviteter i byggeriet.

Læs artiklen her.


November 2014: Brændeovne uden forurening kan øge andelen af vedvarende energi

Temaet for PHX Innovation, Langeskov på Fyn, er forskning i partikelforurening fra fyring med biobrændsel, dvs. træ, træpiller osv. Den nyttige forskning sker på privat basis i firmaet PHX Innovation, der ejes af Peter Hermansen, som for få år siden solgte Exhausto, men beholdte sit firma for røgsugere, Exodraft.

Peter har i mange år ønsket at få udforske partikelforurening fra brændeovne, som trods tidligere forskning endnu ikke har fået klarlagt deres påvirkninger af både indeklimaet og udeklimaet.

Firmaet samarbejder tæt med universiteter, institutioner og andre videncentre inden for området.

Læs artiklen her.


Januar 2014: Bygherrer mangler hjælp fra leverandørerne, som bør være mere med rådgivningen.

Der blev efterlyst bedre samarbejde mellem leverandører og byherrer på fjerde IKV-dag, der fandt sted på Nyborg Strand. Bygherrerne havde ordet på IKV-dagen, hvor ca. 50 deltagere deltog ivrigt i debatten.

Deltagerne repræsenterede alle fire led i værdikæden: Bygherrer, rådgivere, entreprenører og leverandører

Læs artiklen her.

 

Godt indeklima

Frisk luft med en god luftkvalitet er godt for både helbred og produktivitet.

>> Læs mere her